Mobirise

Mozgóátlag Stratégia rövid távra

Hasonlóan a pár perces stratégiához ez is a derivative oscillator indikátorra épül. Ez is pár perces kereskedés. A legjobban olyan 10 perces kereskedésekhez használható ez a stratégia. Mivel sok oldalnál nem lehet 10 percre állítani a kereskedést ezért csak a kereskedés végének időpontját tudod beállítani de így tudsz 10 percet kereskedni. Meglehet próbálni 5 percre is ezt a stratégiát ha nem akarunk az idővel bajlódni.
Milyen eszközöknél használjuk?
Mivel rövid időtávon kereskedünk ezért inkább devizapárokra javasolt ennek az alkalmazása a nagyvállalati részvényekre kevésbé ajánlott! A devizapárok közül mi leginkább az EUR/USD –t ajánljuk.

Beállítások
A charting időtávját 10 percre állítsd, mi is így tettünk a freestockchats-on az alábbi példában. Két mozgóátlag indikátor lesz a segítségünkre ebben a stratégiában. Ugye három fajta ismert mozgóátlag van ( exponenciális, súlyozott és egyszerű), de nem kell félni nekünk mindkettő egyszerű mozgóátlag lesz csak eltérő időtávon. A két időtávunkból az egyiket 3 részre a másikat 10 részre osszuk fel. Átláthatóbb ha másmilyen színnel jelölöd őket mi ezt kékkel és fehérrel tettük. Ha megvannak a beállítások így kell kinéznie:
Stratégia
Mint a képen is látszik a két mozgóátlagunk néha metszi egymást. A metszési pont ahol érdemes opciót nyitnunk figyelve hogy a rövidebb részre beállított átlagunk esetünkben a fehér merre tart. Értelemszerűen ha alulról érkezik a rövidebb periódus akkor call opciót ha felülről akkor pedig put opciót érdemes nyitnunk. A képen nyíllal jelöltük hogy a metszési pont után milyen pozíciót érdemes nyitni hogy még átláthatóbb legyen.

A mozgóátlag figyelő stratégia csak úgy mint a párperces stratégia a derivative oscillator-t használja viszont sokkal több lehetőségünk nyílik pozíciót nyitni. Ez ugye pozitívum de sajnos vannak hátrányai is az oldalazó trendeknél sajnos elég pontatlan valamint a trendfordulóknál időben csúszik. De vannak trükkök amikkel lehet a hiányosságain javítani:

- Játszhatunk az időtávval. Mind a kereskedés mind a mozgóátlagok időtávján érdemes kipróbálni több beállítást is. Rövidebb kereskedésnél 5 és 15 periódus között érdemes tesztelni ez segíthet a trendfordulók jelzésében.

- Érdemes figyelembe venni a hogy mikor kereskedünk ( az átfedést szem előtt tartva); mindkét piacon kereskedett devizapárokat használva csökkenthető az oldalazó trendek mértéke és az ebből fakadó rossz jelzések mennyisége. Ezeket szem előtt tartva jónak tűnik a: GBP/USD pár GMT szerint 12.00 és 16.00 között. A GBP/USD ugye kevésbé változó a többi devizapárhoz képest, a jelölt időben. Ez az idő ugye nekünk magyaroknak 13 és 17 óra közé esik.

-Segíthet a hatékonyságon még ha csak akkor nyitunk opciót ha az árfolyam magasabb vagy fordított esetben alacsonyabb a metészpontnál.

A stratégiát használva itt tudsz magadnak Brókert választani.

Binariskereskedes.com

Kapcsolat
Email: info@binariskereskedes.com

Copyright (c) 2015
Terms of Use | Privacy Policy