Website Builder

Bináris opciós kereskedői robotok inkább ne használjuk!


Vannak olyan bináris opciós kereskedői robotok amiket úgy próbálnak meg eladni, hogy nekünk semmi dolgunk nincsen csak hátradőlni a kis székünkben és számolni a profitot amit a bináris opciókkal keresünk, Sőt ezt a jövedelmező módszert ráadásul sokan ingyen ajánlják. Nos ez nekünk olyannak tűnik mint a megbízhatatlan bináris opciós brókerek reklámkampányai ami a könnyű meggazdagodást ígéri kis energia befektetéssel. Bár a bináris opciók elsőre tényleg nem tűnnek bonyolultnak, de ha sikeresen szeretnénk kereskedni igen is időt és energiát kell bele fektetnünk mert nem olyan könnyű.

Valamint van a másik fajta kereskedői robot eladási fajtája ami egyel jobb de ez is hagy kívánni valót maga után. Ez a módszer a Martingale-módszer, vagy arra hajaz, esetleg annak valamilyen változata. Hogy mi is a Martingale-módszer? A módszer alapvetően egy szerencsejáték-stratégia a XVIII. századi Franciaországból. Leggyakrabban ruletthez használják már biztosan sokan hallottak róla, lényege a vesztes események után az összeg megduplázásával a veszteség “visszanyerése”, nyertes tét esetén pedig az “alaptétre” való visszaállás.

Az módzer ránézésre vonzónak tűnhet, azonban kis valószínűségszámolás után kiderül, hogy a várható érték soha nem pozitív. Nézzük meg kicsit mélyebben:

Martingale-módszer 

Vegyünk például egy bináris opciós kereskedői robotot, ami véletlenszerűen választja ki az eszközöket amibe befektet, és szintén véletlenszerűen választja ki az irányt és a lejáratot. Teszi ezt percenként 5 dollárról indulva. A robot nem figyel sem trendet nem elemez sem technikailag sem pedig fundamentálisan vagyis ebből kiindulva a nyereségre mivel minden teljesen véletlenszerű 50% az esélyünk a veszteségre pedig szintén 50%.

Ha percenként 1 trade-et indít a robotunk az óránként 60, naponta (8 órával számolva) 480 trade. Hetente 3360, havonta 13 440, évente pedig 161 280 trade. Vegyük bele a kalkulációba az ünnepeket, technikai gondokat, stb.; és legyen évente csak 150 000 trade-ünk az egyszerűség kedvéért.

A robot mindig 5 dollárról indít és mindig megpróbálja visszanyerni az esetleges veszteséget, plusz a be nem folyt profitot a befektetett összeg növelésével. Ugye a brókerek nem 100% os profitot fizetnek ezért a robot nem duplázni fogja az összeget általában 70-85% közötti hozammal dolgoznak a brókerek ezért nagyjából ennyivel fogja növelni a robot is a téteket. Hogy biztosnak érezzük a dolgot a számlánkon 10 tétnövelésre elegendő összeg áll minimum rendelkezésünkre. Ha nyereséges pozíciót zár, úgy természetesen nem növel; szimplán zsebreteszi a profitot. Ha 70%-os kifizetést, 0% refundot, 5 dollár kezdőtétet tételezünk fel és tízszeres növelésre elegendő kezdőtőkével (ezekkel a számokkal ez körülbelül 25 000 dollár lenne) vágnánk bele, vajon mennyit nyernénk?

Ha pusztán a számokat nézzük az évi 150 000 trade kb. felét “nyerjük meg”, a maradék 75 000 során veszítünk. Viszont a nyertes trade-ek során “visszanyerjük” az addig elbukott összegeket, így azokon az elvesztett pozíciókon a nettó eredményünk gyakorlatilag 0. A 75 000 nyertes trade során (feltéve, hogy maradunk a rögzített, 5 dolláros “alaptétnél”) átlagosan 3,5 dollárt keresünk trade-enként, vagyis 262 500 dollár nyereséget érünk el. Az 25 000 dollárunkon 10,5-szeres hasznot értünk el egyetlen év alatt!!! 

“És ugyan mi annak az esélye, hogy tízszer egymás után vaktában találgatva rosszul találja el a robot? Dobj fel egymás után tízszer egy pénzérmét, lesz közte fej is és írás is! Na, ugye?” – érvelnek a reklámok.

Egy ilyen sorozatnak az esélye valóban nagyon kicsi: 1/2 a tizedik hatványon, azaz 0.0009765625, másképp kifejezve 1/1024. Körülbelül és átlagosan ezerből egyszer, értsd: átlagosan minden 1000 trade során egy olyan 10-es sorozat összejön, amikor – vaktában találgatva – zsinórban 10 rossz eredmény születik.

Igen ám, csakhogy évente 150 000 pozíciót nyitunk. Az “ezerből egy” esemény bekövetkezése így már az első évben igen reálissá válik (sőt, a napi 480 trade miatt akár már az első napon előfordulhat). Amikor pedig bukunk, akkor nagyot bukunk (a tizedik “növelős kört”); gyakorlatilag a teljes tőkénket. 

“De mi van akkor, ha 10 kör helyett 20-ra elegendőt hagyok?” Semmi, a matematikai háttere ugyanaz marad, csak a számok mások. Tételezzük fel, hogy van ennyi tőkéd (esetünkben a 5 dollárhoz, és 70%-os profithoz igazítva nagyjából 100 milliós tőke kéne, dollárban). Így ugyan megtermeled az évi 350 000 dollár nyereséget, de átlagosan 5 évente egyszer a teljes tőkéd elveszíted (az 1/2 a huszadik hatványon ugyanis kb. egy az egymillióhoz). Arról nem is beszélve, hogy a tőkéd éves hozama 1% alatti (0,35 %) vagyis a legrosszabb banki kamat is bőven jobb.

Összességében

Tehát ahelyett hogy véletlenszerűen tippelgetünk vagy egy robot teszi helyettünk sokkal kifizetődőbb ha képezzük magunkat és stratégiákat használunk amik sokall jobb százalékkal működnek és nem érdemes hozzájuk olyan tőkebefektetés ami valljuk be az igazat nem reális vagy ha igen nem ezt fogjuk használni.

Binariskereskedes.com

Kapcsolat
Email: info@binariskereskedes.com

Copyright (c) 2015
Terms of Use | Privacy Policy