Website Builder

Fence Stratégia


A fence stratégia lényege?

A fence szó jelentése angolul kerítés, korlát, sövény; ige alakjában pedig használják a bekerítés, elkerítés kifejezésére is. A “kerítés-stratégia” nem annyira szimpatikus és nem is hangzik jó ezért inkább a fence startégi névnél maradunk. Habár igazából a kerítés stratégia név nagyon jól leírja a lényegét ennek a stratégiának hiszen egyidejűleg van megnyitva egy call illetve put opció és ezek mint a képen is látható bekerítik a grafikont.(freestockcharts)
A fenti ábrát vizsgálva nézzünk egy példát. Példaként mondjuk 60 perces időtávra call opciót nyitunk a zöld nyílnál, illetve kicsit később egy 30 perces lejáratos put pozíciót a piros nyílnál. Nagyon fontos hogy a lejáratuk közel essen egymáshoz, itt a példánknál ezt a kék függőleges nyíl jelöli (mivel egy-egy gyertya itt 10 percet jelent).
Az események az alábbi módon alakulhatnak:
ha az árfolyam a két sárga vonal között van bárhol a lejáratkor (a kék függőleges vonalnál), úgy mindkét trade in-the-money, vagyis sikeresen zárt, ahogy ez az ábrán is történt;
ha az árfolyam a sárga vonalakon kívül van (akár felül, akár alul), úgy az egyik trade ITM a másik pedig out-of-the-money, vagyis az egyik sikeres, a másik pedig nem;
az árfolyam pont az egyik sárga vonallal egyenlő záráskor (erre viszonylag kicsi az esély); úgy az egyik trade tie vagyis visszakapod a befektetésed, a másik pedig ITM.
Tehát lényegében bármit csinálunk, az egyik pozíciónk mindenképp sikeres lesz, amennyiben egyszerre jár le a két pozíció. Akkor számoljunk kicsit utána hogy mit is jelent ez. Tegyük fel, hogy a példánkban 10$ volt mindkét pozíciónkban a befektetett összeg, a brókerünk pedig 70%-ot fizet ITM esetén és 0%-ot OTM esetén.

Ebben az esetben:
ha a sárga vonalakon belül vagyunk, 20 $ befektetésből (17+17=34) 34$ eredményünk lesz, tehát 14$ profit,
ha a sárga vonalakon kívül vagyunk, akkor az 20$ befektetésből (17+0=17) 17$ eredményünk lesz, tehát 3$ veszteség,
ha valamelyik sárga vonalon vagyunk pont, akkor a 20$ befektetésből (17+10=27) 27$ eredményünk lesz, vagyis 7$ profit.

A 20$ befektetésünknek tehát maximum a 15%-át veszíthetjük el. Ráadásul minden sikeres ilyen pozícióra juthat körülbelül 8 sikertelen és a várható értékünk még mindig pozitív (mivel 8*20=160; a tie-t elhagyva a képletből).
Alkalmazása?
Mivel ha 8 próbálkozásból ha egyszer bejön ezért meg lehet próbálni rövidebb időtávon is. Viszont az igazi értelmét a néhány perces pozíciók helyett inkább a hosszabb, legalább 1-2 órás intervallumban mutatja meg mivel logikusan belegondolva az a legjobb ha a sárga vonalak által határolt terület minél nagyobb hogy kellően alacsony és magas pontokon tudj pozíciókat nyitni. A legoptimálisabb szerintünk ha az első pozíciót egy órás időtávra nyitva a másodikat pedig az árfolyamot figyelve ugyanarra a lejárati időpontra nyitjuk 20-30 perccel később.

Ha megtetszett ez a stratégia és kipróbálnád itt tudsz magadnak megbízható brókert választani!

Binariskereskedes.com

Kapcsolat
Email: info@binariskereskedes.com

Copyright (c) 2015
Terms of Use | Privacy Policy