Mobirise Web Builder

Klasszikus bináris opciók (Put/Call és High/Low)

A klasszikus bináris opció azaz Put/Call vagy High/Low a bináris opciós kereskedés alappillére,illetve a leggyakrabban használt trade típus. Ennél a fajta kereskedési formánál annyit kell „csupán” megbecsülni hogy a kereskedni kívánt eszköz az adott lejárati időben magasabban vagy alacsonyabban lesz a trade kezdeti idejénél.

Nézzünk egy példát: vegyünk a példánkba eszköznek az USD/EUR devizapárt. Az elemzéseink alapján nagy esélyt látunk rá hogy az árfolyam a következő 30 percben emelkedni fog tehát nyitunk egy call vagy high opciót 30 perces időintervallumra. A trade indulásánál a az árfolyam 1.2187- en áll, a 30 perc lejártakor ha 1.2188 on áll akkor nyertes opciót zártunk. Ebben az esetben brókertől függ de átlagosan nagyjából 70% os profittal számolhatunk.

Tehát ha mondjuk 50 dollárral nyitottuk pozíciónkat akkor (50x1,7)85 dollárt kapunk vissza és ebből ugye 35 dollár a haszon.

Érintéses opciók (Touch)

A legtöbb brókernél már elérhető a ”érintéses” opció, vagy angolul One Touch opció. Ez annyiban különbözik a klasszikus bináris opcióktól hogy nem azt kell megjósolni hogy az árfolyam magasabb vagy alacsonyabb lesz hanem ami a nevében is benne van érinti e az árfolyam a megadott értéket. Általában itt is lehet Call opciót tehát magasabban lévő értéket vagy Put opciót tehát alacsonyabban lévő értéket megadni.

Érintéses opciókkal csaki hétvégén tudunk kereskedni mert hétvégén dől el ugyanis, hogy a következő heti "érintési-árfolyam" (touch-rate) nagysága. Manapság egyre népszerübb trade fajta az érintéses kereskedés a bináris opciós piacon, hiszen rendkívül volatilis – változékony, erősen ingadozó – piacokon nagy árfolyam ingadozások figyelhetőek meg, amelyek növelik az érintéses kötések bekövetkezési valószínűségét.

Az érintéses opciókon belül három trade típus van:

- A One Touch opció akkor fizet, ha az ár érinti az előre megadott árfolyamot.

- A No Touch Option akkor fizet, ha az ár nem érinti az előre megadott árfolyamot.

- A Double Touch opció akkor fizet, ha az ár két előre megadott szint bármelyikét érinti.

Visszavásárlási opciók

Vannak bináris opciós brókerek akik kínálnak olyan opciókat is amiket vissza tudunk vásárolni. Ez a gyakorlatban úgy néz ki hogy van egy éppen nyereségesen álló opciónk amely 75% profittal áll de még nem járt le a kereskedési idő (vagyis ez még változhat), nos ezt a opciót a bróker visszavásárolja tőlünk 65%-os profittal vagyis 10% profitot bukhatunk de a befektetett összegünk 65% profittal zárul.

Vannak brókerek akik a veszteséges opciók visszaváltását engedik, de ez elég ritka.

Boundary opciók

Ennél a tradenél meghatározunk egy alsó és felső értéket, az eszköz árfolyama pedig egy konkrét időtartományon belül a határokon kívül vagy azok között mozoghat. Egy boundary opciós kötéssel azt tudod megjósolni, hogy az árfolyam a két rögzített érték között marad-e.

A bináris opciós kereskedésben általában nem szeretjük az oldalazó trendeket kivéve ha Boundary opciónk van mert akkor arra van szükségünk hogy a megadott értékeken belül maradjon az árfolyam. A volatilis piacok nagy ingadozású árfolyamai akkor lehetnek különösen kedvezőek, ha a két korláton történő kilépést jósoltuk meg, hiszen erre itt nagyobb esély lesz.

Binariskereskedes.com

Kapcsolat
Email: info@binariskereskedes.com

Copyright (c) 2015
Terms of Use | Privacy Policy