Mobirise Site Builder

Algobit Stratégia

A bináris opciókkal való kereskedés nem kockázatmentes ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. Az algobit az Optionbit nevű broker oldal szignálszolgáltatása.

Mik is azok a szignálok?

Ha utána keresünk rengeteg szignál programot találhatunk viszont ezeknek többsége teljesen megbízhatatlan. Az ingyenes szignálokat nem is ajánljuk amiknek a hasznát vehetjük pedig már drágábban elérhetők. Ezért a kezdőknek nem is igen javasolt mert nem érné meg megvásárolni. 

Algobit

Az Algobit az Optionbit nevű bróker szignálszolgáltatása. Az Optionbit mint a bemutatásban olvasható rendelkezik a MNB és a CySEC engedéllyel is ezért nyugodtan mondhatjuk rá hogy megbízható. Amennyiben Optionbit számlával rendelkezünk ingyen elérhető számunkra az Algobit szignálszolgáltatása.

Ettől függetlenül azért amint azt említettük már az ingyen szignálszolgáltatásokkal óvatosan kell bánni. Ezzel nem azt állítjuk hogy megbízhatatlan hanem csak hogy nem a legjobb szignálok közé tartozik.

Tesztelésünk során több jó szignált is adott mint rosszat. Azonban hozzá tartozik hogy a havi 6000 szignál amit ad az nagyon kaotikus helyzetet okozhat némely kereskedőnél.

Alkalmazása

Mivel hosszabb távon könnyebb sikeresen kereskedni és az Algobitnél az 5perces kereskedés a leghosszabb ezért most ezt fogjuk használni. Az általános kereskedési stratégiákat itt se felejtsük el mint pl. hogy a kereskedési összeg csak pár százaléka legyen a teljes tőkénknek. Ezt a stratégiát leginkább devizapároknál javasoljuk napközbeni opciókhoz.

Stratégia

Az Algobit által adott szignálokat használva próbáljunk meg egy kicsit mi is értékelni.

Stratégia

A metszéspontoknál kell elkezdeni figyelni. Ha alulról metszi az MACD az átlag vonalát, call trade jöhet szóba; míg fordított esetben put. Pozíció nyitás előtt figyelembe kell vennünk hogy a metszéspont feletti gyertya egyezik e a MACD által mutatott viselkedéssel. Amennyiben alulról metszi a MACD a mozgóátlagot akkor az emelkedő árfolyamot jelent, tehát itt zöld gyertyát és emelkedő árfolyamot kell látnunk. Ha pedig árfolyam csökkenést mutat akkor piros gyertyát kell látnunk, valahogy így:

Mivel azt nem tudni mi alapján készítí a szignálokat az algobit ezért egy általános validálási folyamatot adunk. Az Algobitet 5 percre állítsuk és ugye Forexel kereskedünk.

Ha beérkeznek a friss Algobit szignálok akkor frissitsük az oldalunkat hogy a táblázatok is frissüljenek.

Három fő mutatóra figyelj: RSI, StochRSI, ADX. Állítsuk be a azt a devizapárt amire a szignál érkezett és az 5 perces időt!

Amennyiben az Algobit “DOWN” signalt küld, a három mutatónál az alábbi értékeket keresd:

RSI: Overbought/Sell, a mutató értéke legyen legalább 70, vagy afölött.

StochRSI: Overbought/Sell, a mutató értéke legyen legalább 80, vagy afölött.

ADX: Weak/Neutral, a mutató értéke legyen 35 alatt.

Amennyiben az Algobit “UP” signalt küld, a három mutató értékei:

RSI: Oversold/Buy, a mutató értéke 30, vagy alatta.

StochRSI: Oversold/Buy, értékben 20 körül, vagy alatta.

ADX: Weak/Neutral, a mutató értéke legyen 35 alatt.

Csak akkor nyiss pozíciót, ha visszaigazolják a számok az Algobit szignálját.


Összefoglalva

Az RSI a ‘relative strength index’ rövidítése, értéke 0-100 között lehet. Ez általában előrejelzi az árfolyam csúcspontját és mélypontját (70-30). Azonban minnél rövidebb időtávra állítjuk annál megbízhatatlanabb. A StochRSI az RSI-ből számolandó, az RSI 70-30 jelzéseit egy szigorúbb 80-20 jelzéssel erősítjük meg (az érték itt is 0-100 közötti lehet).

Az ADX (directional movement index) szerepe a képletben a túlságosan erős trendek kiszűrése. Általában 0-20 közötti érték esetén oldalazó piacról, 20-40 közötti érték esetén trendben mozgó piacról beszélünk. Az igazi értelme viszont a 40 feletti érték mutatása, ekkor trendfordulót jelez előre. A 35 alatti “szabály” megtartása pont ezeknek a trendfordulóknak a kiszűrése, ilyen rövid távon jobb ezektől távolabb maradni. A 40 helyetti 35-ös határ is az időtávból fakad.

Ezzel a stratégiával több legyet igyekeztünk ütni egy csapásra. Egyrészt, próbáltunk valami olyasmit találni, ami nem igényli a grafikonokkal valami pepecselést és gyakrabban ad kereskedésre lehetőséget. Másrészt a lagging indicator-okról igyekeztük a hangsúlyt a leading indicator-ok felé tolni, az időtávnak megfelelőbb alkalmazhatóság jegyében. Harmadrészt az “ajándék süteményből” is ki akartuk hozni a maximumot.

A stratégia lényege tehát, hogy nem vakon támaszkodunk az Algobit algoritmikus jelzéseire, hanem megpróbáljuk kicsit mi is értékelni és ezzel a több ezer vegyes minőségű szignálból kiszűrni a jobbakat, így elég jó kis extra .

Binariskereskedes.com

Kapcsolat
Email: info@binariskereskedes.com

Copyright (c) 2015
Terms of Use | Privacy Policy