Website Maker

A bináris opciókkal való kereskedés alapfogalmai

At-the-money: Abban az esetben szokták használni ha az opciónk indításánál és a lejárat idejében megegyezik az árfolyam. Amennyiben ilyen eset áll fenn bár nem túl gyakori de előfordul akkor a befektetett összeget visszakapjuk és bár profitot nem termeltünk de nem is vesztettük el a pénzünket. 

boundary instrument: A Boundary instrumentum az, amelyet két irányár határoz meg (egy alacsonyabb és egy magasabb kötés), melyek egy határsávot formálnak. Ennek az opciónak a végkimenete attól függ, lejáratkor a piaci ár hogyan helyezkedik el a határhoz képest. Határon belül vagy kívül (in-boundary, out-of-boundary)

Korai zárás (early closure): Sok bróker van aki lehetővé teszi a kereskedők számára a korábban meghatározott lejárati idő előtti kilépést. Ez a megtérülési érték csökkenésével jár minden esetben.

Lejárati szint(expiry level): Egy specifikusan előre meghatározott óra, dátum, amely egy eszköz irányának előre megadására adatott. High/Low (Fel/Le) instrumentum–Egy bináris opcióban alkalmazott ügyleti instrumentum, melyben a kereskedőnek azt kell előre megállapítania, vajon a mögöttes eszköz értéke az opció lejártakor a kötési érték felett vagy alatt lesz.

In-the-money (profit): Ez egyike a 3 kifejezésnek, melyek az opciók aktuális állapotát írják le, azt figyelembe véve, milyen lehetőség van a profitszerzésre. Az in-the-money egy olyan szituációra utal, melyben a mögöttes eszköz értéke nyereséget hoz. Például, amikor a magas/alacsony instrumentumon a „magas”-t választjuk, az opció akkor lesz jó megállapításnak tekinthető, ha a mögöttes eszköz értéke a kötési ár felett lesz.

Befektetett összeg: Az egy bináris opcióba befektetett tőke nagysága. Piaci ár –A mögöttes eszköz aktuális értéke. 

One touch instrumentum (érintő instrumentum): Egy bináris opción való kereskedés instrumentuma, melynek során a kereskedőnek azt kell előre megmondania, hogy az adott eszköz el fogja-e érni a kötési értéket a lejárat előtt, vagy sem.

Out-of the-money (veszteség): Ez egyike a 3 kifejezésnek, melyek az opciók aktuális állapotát írják le, azt figyelembe véve, milyen lehetőség van a profitszerzésre.

 Az „out-of-the-money”: Arra a szituációra utal, melyben a mögöttes eszköz értéke olyan, amely nem fog profitot termelni. Például, amikor a high/low instrumentumon a „high”-t választod ki, az opció akkor bizonyul rossz fogadásnak, ha a mögöttes eszköz értéke a kötési ár alatt van. 

Megtérülés: Az az összeg, amit a befektető visszakap az opció lejártakor. Például, 100 euró egy olyan opcióba befektetése esetén, amely 85%os megtérülést kínál, a kereskedő 185 eurót fog kapni (85 euró nyereség), ha az opció jó fogadásnak bizonyul. 

Célár: Egy olyan kifejezés, ami azt az értéket képviseli, amelyet a mögöttes eszköznek el kell érnie ahhoz, hogy végül az opció jó fogadásként záruljon le. Például, amikor a „one touch” instrumentumot alkalmazzuk, és az „érint”-et választjuk ki, az opció akkor fog jó fogadásként lezárulni, ha a mögöttes eszköz érinti a cél árat.

Fontos hogy tisztában legyünk az alapfogalmakkal és hogy legyen Stratégiánk itt a binariskereskedes.com –on megpróbálunk segíteni megválasztani a megfelelő bináris brókert és kiválasztani a legjobb statégiát, ezeket az alábbi gombokra kattintva elérheti.

Binariskereskedes.com

Kapcsolat
Email: info@binariskereskedes.com

Copyright (c) 2015
Terms of Use | Privacy Policy